Sprawdziliśmy jakie marki produkują dla Lidla

Zofia Knittel
18.06.2012 , aktualizacja: 03.04.2013 17:52
A A A Drukuj

Shutterstock

Nabiał i mięso w Lidlu w większości robią polskie firmy. Jeżeli jesteście miłośnikami marki Pikok (wędliny) czy Pilos (nabiał), możecie być zaskoczeni, jak wielu polskich producentów pracuje dla tej marki. Anna Biskup przedstawicielka Lidla podkreśla, że obok firm lokalnych są to także najbardziej znani polscy producenci.

Nabiał np. robi dla Lidla Bakoma, OSM Łowicz, ale także SM Jana lub OSM Kalisz, ryby i przetwory rybne: Lisner, ale także Contimax S.A, słodycze produkuje ZPC Otmuchów, mięso i wyroby mięsne dostarczają Animex i ZPM Kania, przyprawy Prymat, przetwory owocowo-warzywne np. Rolnik. - Jakość surowców, a także proces produkcji jest taki sam jak w przypadku produktów oferowanych pod znanymi markami. To oznacza, że mleko Pilos 3,2 proc. robione dla Lidla przez OSM Łowicz jest dokładnie takim samym mlekiem jak mleko Łowickie z tej samej mleczarni - zapewnia Anna Biskup.

Ceny się jednak różnią:

Mleko Pilos (UHT 3,2 procent, 1l) kosztuje w Lidlu 1,95 zł.

Łowickie (UHT 3,2 procent, 1l), które stoi tuż obok - 2,45 zł (po przecenie 2,29 zł.)

ZOBACZ TAKŻE

Zobacz więcej na temat:

  • Podziel się